Mixtape.
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum.

Instagram

Jak & Rock/Programma

Programma

PRESENTATIE

Miss Eva

MAIN STAGE

17:30 - 18:45 uur Kings Deal
19:00 - 20:15 uur Yotta
20:30 - 21:45 uur Hardboard
22:00 - 23:30 uur Handy Joe
& The Boogie Kearls
23:45 - 01:00 uur Diezl

Bands

Handy Joe and The Boogie Kearls

Deze 4 kearls uit het oosten van het land spelen een dampende mix van Dialecte en Engelstalige Songs, in een groovende Blues en Roots Stijl. Vol overgave, Scherpe teksten, snijdende gitaarsolo’s, vette Hammond en honky tonk piano. Afgewisseld met relaxte luistersongs in een Folk / Cagon achtige stijl. Vooral eigen werk maar ook lekkere covers van bijvoorbeeld Jimi Hendrix, JJ Cale of Stevie Ray Vaughan, soms met eigen tekst in’t Plat of gewoon in het Engels. Ook nummers van bekende Oost Nederlandse bands komen voorbij. Laat je verassen en zorg da’j een biertje bie de hand hebt, het wordt gezellig!

De Band:
Robert Brinks (Handy Joe): Zang en Gitaar
Marc Plaggenmarsch: Drums/achtergrond zang
Gerrit Markvoort: Bas/achtergrond Zang
Raymond Goudbeek: Piano/Hammond/Zang

Hardboard

Hardboard is Rijssens oudste Rockband. Ze zijn in 1982 begonnen met spelen onder het motto ‘Het hoeft niet mooi te zijn als’ t maar hard is’.

Hoogtepunten zijn ongetwijfeld de concerten in het voorprogramma van Normaal, het optreden in het kader van 700 jaar Stad Rijssen (met de Havenzangers in het na-programma) en de trip naar Neubrandenburg voor een ongekend optreden.

Daarnaast wordt het inmiddels traditionele ‘Ouwejaars’ bij Spekhorst ook als een hoogtepunt ervaren. Hardboard heeft 2 cd’s gemaakt. ‘Eerste plaat Hardboard’ uit 1998 en ‘Irene’s Live’, een live-cd uit 2003 waarin Hardboard is uitgebreid met een blazerssectie. Hardboard speelt een mengeling van rock afgewisseld met blues. Daarnaast wordt ook Nederlandstalige muziek niet gemeden.

Yotta

De Nijmeegse band Yotta speelt mestizo met een flinke dosis ska. De achtkoppige band zet met zang, drums, toetsen, gitaar, basgitaar, saxofoon en trombone vrolijke en energieke optredens neer. Het repertoire omvat eigen nummers en bekende nummers in een eigen jasje. Stilstaan is geen optie!

Sinds 2015 speelt Yotta in cafés, op festivals en op (bruilofts)feesten. Heerlijk samenspel van de blazers, de strakke offbeat, de aanstekelijke deuntjes, een zanger die niet te beroerd is om te beginnen met skanken, uitstapjes naar latin, reggae en rock, kortom: Een goed recept voor een zomerse sfeer en dansen van begin tot eind.

DIEZL

De poprock formatie DIEZL kent zijn bestaansrecht vanaf 2004. Heeft al in of op menig festival, feesttent, discotheek, kroeg mogen staan. Dit mede door het succes wat men behaalde tijdens de Clash of the coverbands. Hierbij werden ze uitgeroepen als Publiekwinnaar in de halve finale. En wisten ze het zelfs tot de Finale te schoppen in 013 Tilburg.

Locaties waar DIEZL oa heeft gestaan:

Lucky – Rijssen, Hob Nob – Almelo, Feesttent – Olst, Openlucht – Ruurlo, Sally O Brain – Zwolle, Paradiso – Amsterdam, Ribs and Blues – Raalte, Boszicht – Sibculo, Bruins – Saarsveld, Kerkmeijer – Borculo, 013 – Tilburg, Openlucht – Winterswijk, Scooters – Leeuwarden, Volksfeesten – Zenderen, Smitties – Delden, Feesttent – Nieuw Heeten.

Door de jaren heen zijn wel wat band wisselingen geweest. Ook zijn er uitstapjes geweest naar eigen werk, maar nog steeds met als basis de oprichters van het eerst uur Anwar en Arno.

DIEZL is:

Anwar Ponsen – Lead vocals, Acc Gitaar
Arno Martinus – Lead Gitaar
Ray Veerman – Bass, Backing vocals
Richard Schutten – Keys
Miche Schreuder – Drums, Backing vocals

Foo Fighters, Blur, Live, Lenny Kravits, Doe Maar, Blink 182, Queen, Coldplay, Oasis, Frans Duijts, Green Day en Muse, zijn oa de muzikale ingrediënten voor het optreden.

Met deze greep uit het repertoire, bestaande uit de vertrouwde rock, aangevuld met Nederlandstalig en top 40, heeft DIEZLde intense van elk feestje een FEEST te maken.

Kingsdeal

De bandleden zijn al jaren actief in de blues scene. Traditionele Chicago blues, daar liggen hun roots.
Maar inmiddels is Kingsdeal doorgegroeid tot een zeer veelzijdige bluesband. Invloeden uit alle bluesstijlen, maar ook rockabilly, roots en rock. They call it “House Rockin’ Blues”. Ze spelen met veel energie en het liefst zonder pauze, these guys just wanna play the blues!

Thijs heeft naast verschillende succesvolle bluesbands ook getourd met Chicago bluesgitarist Michael Dotson van o.a. Magic Slim and the Teardrops, Jimmy Burns en Big Time Sarah. Thijs & Michael speelden op nationale en internationale festivals en bluesclubs. Hij laat zijn plectrum vaak voor wat het is en bespeelt zijn gitaar met zijn vliegensvlugge vingers. Met de ogen dicht en vol passie “Vertelt” hij, tijdens een solo, zijn verhaal.

Arjan met zijn jarenlange zangervaring gooit hij tijdens een liveoptreden alle registers open. Voor de blues heb je een goede volle stem nodig en dat heeft hij! Daarnaast blaast en zuigt hij de bluesharp dwars door zijn buizenversterker heen. En in zijn vrije tijd staat hij met niemand minder dan Vedran Mircetic (De Staat) en Mike Visser (Donnerwetter) op het podium.

Paul is de man met de vette blues grooves op zijn hollowbody!
Hij komt oorspronkelijk uit de Rockabilly wereld. Hij maakte carrière met het rock & roll trio “Yeah Baby” die op elk festival in Nederland te vinden waren. Hij weet als geen ander hoe de contrabas moet klinken! Look out for this guy…this cat is swingin’!

Marco weet wat bluesmuziek maken is, dat leer je niet maar voel je! Met verschillende bands waaronder Daisy’s Dukes, Instead of Stones & High Water speelde hij in binnen- en buitenland. Door zijn ervaring met diverse muziekstijlen weet hij de blues van verschillende kanten te benaderen. En wat hij ook doet, de drive zit er altijd in! Dit bij elkaar geeft Kingsdeal een geheel eigen sound!