Mixtape.
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum.

Instagram

Jak & Rock/Programma

Programma

ONDERNEMERSBORREL

17:30 uur - 20:00 uur Triple

PRESENTATIE

Gait (Gerrie Morre) & Naatje (Nanette Rozendom)

MAIN STAGE

20:30 uur - 21:30 uur AMBUSH
21:45 uur - 22:45 uur Kneiters
23:00 uur - 01:00 uur Bizar

DE WOONKAMER STAGE

20:30 uur - 01:00 uur Triple
20:30 uur - 01:00 uur Hardboard

Bands

AMBUSH – Het zijn muzikanten die hun sporen allang verdiend hebben. Zij hebben hun krachten en ervaringen vanuit diverse bands gebundeld, met resultaat! De afgelopen jaren bestegen ze al diverse keren (zeer) succesvol diverse podia, met als hoogtepunt het optreden op de BBQ en bluesdag! Hierbij werden ze zelfs als “runner up” genoemd.

Frisse, strakke rock/blues met sterke nummers vertolkt door Esther die kan meten met Sass Jordan en Beth Hart. Niet vreemd want juist uit dit genre haalt de band haar inspiratie. De basis wordt gelegd door drummer Mannes, ook tevens de tweede stem, die zichzelf telkens weet te overtreffen. Een ander belangrijk onderdeel van diezelfde basis is Gerrit op bas: stoer en strak! Smaakmaker op de snaren Bert vult de rest met zijn frisse helder gitaarspel.

Kortom alle ingrediënten om deze band te komen aanschouwen tijdens de 2e editie van Jak&Rock!

KNEITERS – Kneiters, uit Twente is een nieuwe band in het (boeren-) rock en dialectgenre! Nieuw, maar alle muzikanten hebben hun sporen meer dan verdiend in diverse bands waaronder: Spitfires, Rendez Vous, B-Gentle, Big Nick, Dolly en zien Tarrels, Spelbrekers en Diep Triest.

De Kneiters onderscheiden zich met name door het spelen van eigen nummers en ook bijzonder, een Spitfires-tribute! Uiteraard spelen de Kneiters ook covers van Normaal, Jovink, Mooi Wark en Bokkers.

Aangezien de mannen van Kneiters allemaal kunnen zingen is er ook een grote variëteit in leadzang maar ook vooral meerstemmige vocals. Met het eerste eigen nummer “carbid” van december 2017 hebben Kneiters een zeer goede indruk gemaakt en is veel gedraaid op diverse media. Deze band mag je dus niet missen tijdens Jak&Rock op 29 juni 2018!

Jan van der Veen: Bas-Zang
Hans Welling: Drums-Zang
Eric Idema: Gitaar-Zang
Gunther Hobo: Gitaar-Zang

BIZAR – Bizar is een 5 koppige coverband uit het oosten van het land en heeft als uitgangspunt ‘lekker knallen, ouder worden doen we later wel’!

Na enkele wisselingen van de wacht heeft het nu zijn definitieve vorm gekregen. Meerstemmige zang, gierende gitaarsolo’s en heel wat jeugdig enthousiasme zijn de ingrediënten waar John, Harry, Efus, Gerard en Lourens een avond bij elkaar kokkerellen, met nummers die een ieder wel in zijn eigen playlist heeft staan. Dit alles onder het mom van: ‘no nonsens en 100% live’.

Ook deze band mag je dus niet missen tijdens de 2e editie van Jak&Rock!

TRIPLE – Triple is een 3 koppige band uit Nijverdal, en speelt akoestische popmuziek!

De ervaren muzikanten Johan Wessels, Gerald Eshuis en Inger Warmelink (zang), vormen samen de formatie Triple Acoustic Pop Music.

Ze maken, zo noemen ze het zelf, akoestische muziek met een bite. Verrassende elementen in hun optreden: afwisselend western gitaar en 12-snarig gitaar, ukeleles, mondharp, cajon en percussie.

HARDBOARD – Hardboard is Rijssen’s oudste Rockband. Ze zijn in 1982 begonnen met spelen onder het motto ‘Het hoeft niet mooi te zijn als ‘t maar hard is’!

De hoogtepunten zijn ongetwijfeld de concerten in het voorprogramma van Normaal, het optreden in het kader van 700 jaar Stad Rijssen (met de Havenzangers in het naprogramma) en de trip naar Neubrandenburg voor een ongekend optreden. Daarnaast wordt het inmiddels traditionele ‘Ouwejaars’ bij Spekhorst ook als een hoogtepunt ervaren.

Hardboard heeft 2 cd’s gemaakt. ‘Eerste plaat Hardboard’ uit 1998 en ‘Irene’s Live’, een live-cd uit 2003 waarin Hardboard is uitgebreid met een blazerssectie. Hardboard speelt een mengeling van rock afgewisseld met blues. Daarnaast wordt ook Nederlandstalige muziek niet gemeden.

Mis deze band dus niet tijdens de 2e editie van Jak&Rock!